Vurderer du å tatovere deg?

Stylish fashionable informal brutal man with dreadlocks, tattoos and piercings in a suit on nature

Vurderer du å tatovere deg?

Tatoveringer er for resten av livet så vær sikker på at du vil ha en tatovering. Noen motiver endrer seg på samme måte som moter, så tenk hva du vil ha og ikke hva alle andre har. Spør tatovøren om hjelp hvis du har et spesielt ønske.

  • Vent til du er 18 år før du tar en tatovering. Det er ingen hast!
  • Ikke tatover deg når du er gravid.
  • Vær ærlig med tatovøren om din helsetilstand, en tatovering er ikke verdt å risikere helsa for.

Når du skal velge en tatovør bør du vite at vi har en hygieneforskrift i Norge som sier at myndigheter skal godkjenne lokalene tatoveringen blir utført i. Det er ikke lov å utføre tatoveringer hjemmefra eller på hjemmefester. Det er også en fargeforskrift som regulerer hvilke farger man kan benytte til tatovering. Ikke alle farger på markedet er godkjent for bruk på kropp.

 

Valg av studio

Hvis du har bestemt deg for at du vil ha en tatovering så bruk tid på å finne det studioet som passer for deg. Vær kritisk til valg av studio. I Norge er vi heldige og har mange dyktige tatovører. Finn den tatovøren som passer til ditt motiv, ofte spesialiserer tatovørene seg på en spesiell stil.

 

Avbestilling og utsettelse av timer

Dersom du vil utsette eller avbestille timen din sørg for at du kontakter tatovøren eller studioet for å gi beskjed i god tid. Noen studioer har en avbestillingsfrister, sørg for at du overholder fristen.

 

Hva koster det?

Kvalitet koster! Det er ikke alltid du er «heldig» hvis du får en billig tatovering. Betal hva det koster for å få en god tatovering. Avtal gjerne en pris på forhånd, slik at du ikke blir overrasket. Noen tatovører tar depositum når du bestiller time, dette går til forberedelse av tegning og tidsbruk før du kommer.

 

Hva burde jeg se etter?

Vi har laget en egen artikkel om hva du burde se etter
Klikk her for å lese den

 

Medlemmer av NTU skal følge våre vedtekter når det gjelder hygiene. Å være medlem av NTU er ikke et kunstnerisk kvalitetsstempel.

Relaterte artikler

Skroll til toppen